В допълнително изявление собственикът на ChatGPT OpenAI потвърди, че текстът на условията

...
В допълнително изявление собственикът на ChatGPT OpenAI потвърди, че текстът на условията
Коментари Харесай

OpenAI потвърди, че вече е отворен за приложения с военни цели

В в допълнение изказване притежателят на ChatGPT OpenAI удостовери, че текстът на изискванията е изменен, с цел да се съобрази с военни клиенти и планове, които компанията утвърждава.

Ето какво оповестиха от компанията, представени от techcrunch.com.

" Нашата политика не разрешава нашите принадлежности да се употребяват за пострадване на хора, създаване на оръжия, за наблюдаване на връзки или за пострадване на други или за заличаване на имущество. 

Има обаче случаи на потребление за националната сигурност, които са в сходство с нашата задача. 

Например, ние към този момент работим с DARPA, с цел да подтикваме основаването на нови принадлежности за киберсигурност, с цел да защитим програмен продукт с отворен код, от който зависи сериозната инфраструктура и промишлеността.

 Не беше ясно дали тези случаи на потребно потребление биха били позволени като „ военни “ в предходните ни правила. Така че задачата с нашата актуализация на разпоредбите е да предоставим изясненост и опция за осъществяване на тези полемики. "

Ето какво оповестиха софтуерни медии по-рано:

В необявена актуализация на своята политика за потребление OpenAI отвори вратата за военни приложения на своите технологии.

Докато преди този момент политиката забраняваше потреблението на нейните артикули за задачите на „ военни и военни дейности “, този текст към този момент е липсващ и OpenAI не отхвърли, че към този момент е отворен за военни цели.

The Intercept първи видя промяната , която наподобява е пусната онлайн на 10 януари.

Необявени промени в формулировката на разпоредбите се случват много постоянно в технологиите, защото продуктите, които ръководят, се развиват и трансформират, а OpenAI явно не е по-различен.

Всъщност неотдавнашното известие на компанията, че нейните GPT, които могат да се персонализират, ще бъдат пуснати обществено дружно с неразбираемо дефинирана политика за монетизиране, евентуално е наложило някои промени.

Но смяната към политиката без военни надали може да бъде разследване от този съответен нов артикул. 

Нито може правдиво да се твърди, че изключването на „ военни и военни дейности “ е просто „ по-ясно “ или „ по-четливо “, както показва изказването на OpenAI по отношение на актуализацията. Това е основна, следваща смяна на политиката, а не наново формулиране на същата политика.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР